Prvomajske novičke

Dolgi sončni dnevi, svežina drevja, vonj cvetočih rastlin, … so pojavi, ki nas spremljajo skozi pomladne dni. Prijetne zračne temperature dopuščajo nemoteno treniranje in vzbujajo še dodatno motivacijo. Prilagajanje novim razmeram je v športu zelo pogosto in pomembno dejstvo. Potrebna je tudi kvalitetna improvizacija, ki usmerja zastavljeno pot in pazi »da vlak ne iztiri«.

V prejšnji objavi sem omenila »skorajda« nemoteno potekanje tekaških treningov. Situacija se je spremenila in že več kot 14 dni ne tečem. Bolečine v pokostnicah so bile tako neznosne, da je bilo potrebno obiskati zdravnika za športne poškodbe. Anamneza: možnost nalomljene kosti golenice obeh nog, potrebna je scintigrafija, ki prikazuje reakcijo kosti na mehansko preobremenitev, poškodbo ali vnetje. Brez negativnih pomislekov sem takoj preusmerila pozornost v plavanje, kolesarjenje in fitnes vadbo. Pozitivno mišljenje in hitro iskanje primerne rešitve veliko pripomoreta pri reševanju nastalega problema.

Predtekmovalno obdobje je pred vrati in s tem tudi primerna intenzivnost treningov. V soboto 24.5. sem se udeležila rekreativne cestne kolesarske dirke LIMES TOUR (Vrsar). Profesionalci so štartali 5min pred nami. Odločila sem se za krajšo 70km dolgo traso s 750m višinske razlike. Zadovoljivo povprečje, dober trening! Čeprav gre za rekreativno kolesarstvo mi je bilo »zanimivo« to, da je kar nekaj žensk imelo svojega »zajčka« (kolesarja za spodbujanje in vlečenje). Zato sem bila s 24. mestom med fanti (in 1. mestom med Woman A) kar zadovoljna ;)
Rezultati

V četrtek smo nekateri člani ŠD 3ŠPORT-a otvorili plavanje v morju .... seveda z neoprenskimi oblekami. Morje je imelo 15°C, zato bi poleg dvojne plavalne kape priporočila tudi čepke za ušesa. Mraza ni bilo občutiti. Takšne treninge prakticiram prvo leto in moram povedati, da izražajo poseben občutek.



Konec tedna pričakujem (pozitivne) ugotovitve zdravnikov glede pokostnic …. saj se IRONMAN 70.3 - St. Polten hitro približuje …

POWER linka:

pa še ....

Elements of greatness

nedelja, 2. maj 2010

0 Comments: